Glasbewassing met behulp van osmosewater

U ziet het tegenwoordig steeds vaker, de glazenwasser die uw ramen wast zonder ladder. In plaats van een ladder maakt hij gebruik van een lange steel met een borstel waarmee hij de ramen wast. Deze methode heet telescopische glasbewassing. Daarbij wordt gebruik gemaakt van osmosewater. Door middel van dit artikel willen wij u toelichten hoe het osmosesysteem werkt en wat de voordelen zijn. Wij verzekeren u dat uw ramen door middel van dit systeem schoner worden dan ooit tevoren.

Veiligheid glazenwasser

Vanwege de lange telescoopsteel kan de glazenwasser gewoon op de grond blijven staan. Dit is veiliger en er is geen sprake van valgevaar wat wel het geval is als hij op de ladder zou staan. Een ander voordeel is dat de ramen uiteindelijk schoner zijn en langer schoon blijven in tegenstelling tot de traditionele manier van glasbewassing.

De voordelen kort samengevat

Deze manier van glasbewassing is veiliger omdat er geen valgevaar is voor de glazenwasser. Daarnaast zijn de kosten lager omdat er geen hoogwerker of steiger gebruikt hoeft te worden. Hierdoor voldoen wij aan de juiste wet- en regelgeving. Ook is osmosewater niet schadelijk voor het milieu en zal het uw kozijnen niet beschadigen.

Veelgestelde vragen over osmosewater

Wat is het verschil tussen osmosewater en gewoon kraanwater?

In normaal kraan- en regenwater zitten mineralen, zouten, kalk en bacteriën opgelost. Deze resten verdampen niet mee en blijven achter op uw ramen. Als het geregend heeft en het water is opgedroogd, dan ziet u de bekende kringetjes op uw raam. Osmosewater is water waar alles uit gefilterd is. Osmosewater wordt ook wel gedemineraliseerd, “puur”- of “schoon” water (Clean water) genoemd. Gedemineraliseerd water wordt ook toegepast in niet-onderhoudsvrije accu’s. Dit pure water laat geen residu op uw ramen achter, simpelweg omdat alles eruit gefilterd is. Verdampt osmosewater laat dus niets achter. Uw raam droogt op zonder druppels of strepen.

Hoe worden de ramen gewassen?

Het osmosewater wordt aangebracht met behulp van een uitschuifbare telescoopsteel. Op de telescoopsteel zit een borstel bevestigd die het osmosewater over het raam verdeelt. Het osmosewater wordt door middel van een slang langs de steel omhoog gepompt. Tijdens het borstelen wordt constant osmosewater gespoten. Je ziet dan ook dat er veel water omlaag valt.

Vaak denkt men dat er kracht op het raam uitgeoefend moet worden om het raam schoon te krijgen. Dit hoeft niet omdat het osmosewater een verbinding aangaat met het vuil dat op het raam zit en de kracht waarmee geborsteld wordt heeft geen invloed op het schoner worden van een raam. Omdat het osmosewater een verbinding aangaat met het vuil, trekt het osmosewater het vuil als het ware van het raam af (het oplossende vermogen van water) zelfs tot in de poriën van het glas.

Uw ramen voor de eerste keer reinigen met osmosewater

Wanneer uw ramen nog nooit met osmosewater gewassen zijn, kan het voorkomen dat de eerste keer het raam niet zo mooi opdroogt zoals het zou horen. Dit komt omdat de poriën van het glas dan nog vol zitten met oude vuil- en zeepresten. Zeker als er al lange tijd niet is gewassen en/of de voorgaande ramenwasser veel sop heeft gebruikt, zit er een behoorlijk residu laag op het raam. Het glazenwasserssopje zorgt er ook voor dat de rubbers soepel glijden.

Bij de eerste beurt met osmosewater wassen zie je ook dat er veel sop op het raam vrijkomt. Het schuimt nog wel eens. De oude soplaag moet eerst verwijderd worden.

Wat zijn de stappen na het reinigen van de ramen met osmosewater?

Na het wassen wordt het raam nagespoeld met osmosewater waardoor het laatste vuil uit de voegen en naden wordt verwijderd. Glasbewassing met osmosewater reinigt dieper en heeft een schoner resultaat dan de traditionele manier. Wanneer er vogelpoep op de ramen zit, wordt dit in 90% van de gevallen gemakkelijk van de ramen verwijderd. Het osmosewater zorgt er namelijk voor dat de vogelpoep op het raam los weekt en na een paar keer borstelen zijn de ramen vogelpoep vrij.

Wat moet u vooral niet doen na het reinigen van uw ramen?

Indien met osmosewater het raam is gewassen, kun je niet meer met de raamtrekker over het raam glijden. Die is te stroef geworden want de residu is van het raam af. Dit ruwe laagje (wat onder een microscoop wel zichtbaar is) zorgt ervoor dat hemelse depositie (gewoon het vuil wat in regenwater zit) makkelijker aan het glas hecht en dus weer sneller vies wordt.

Hoe ziet het reinigingsproces eruit?

Na de eerste keer wassen gaat het reinigingsproces nog een tijdje door. Het osmosewater neemt oud vuil op doordat het in de poriën van het glas trekt. Wanneer het water is opgedroogd blijft er een klein beetje oud vuil over op het raam, wat u ziet als kleine vlekjes op het raam. Daarom wordt er de eerste keer altijd extra goed gespoeld om oud vuil en zeepresten zo goed mogelijk weg te spoelen.

In 95% van de gevallen is dit verholpen bij de tweede keer wassen met osmosewater. Vanaf dat moment zullen de ramen telkens schoner worden en ook langer schoon blijven zodat het oppervlak gladder zal worden waar minder vuil aan kan hechten.

Is osmosewater schadelijk voor het kozijn of het milieu?

Een vraag of osmosewater schadelijk is voor het kozijn en/of het milieu is wetenschappelijk onderzocht. Uit onderzoek van het de Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek is gebleken dat osmosewater geen schadelijke gevolgen heeft voor welk soort kozijn of gevel dan ook. Ook uit dit onderzoek is gebleken dat het geen schadelijke gevolgen heeft voor het milieu.

Osmosewater is drinkbaar, alleen is het nergens voor nodig en kan men beter fleswater drinken. Dit omdat er in fleswater mineralen, calcium en magnesium inzit wat juist gezond is omdat je lichaam deze stoffen nodig heeft.

Aansprakelijkheid opdrachtgever

Elke opdrachtgever dient zich te vrijwaren van aansprakelijkheid. Het is daarom van belang om met een deskundige en gecertificeerde glazenwasser een contract aan te gaan. Dubieuze glazenwassers die zich niet houden aan de wetgeving kunnen opdrachtgevers nog wel eens duur komen te staan. Bijvoorbeeld bij het verhalen van schade door derden of het (mede) verantwoordelijk zijn bij (dodelijke) ongelukken.

Conclusie

Dit systeem is ontwikkeld voor de veiligheid van de glazenwasser. Door de telescoopsteel kan de glazenwasser op de grond blijven staan en er geen valgevaar meer. Een ander voordeel is dat de ramen uiteindelijk schoner zijn en langer schoon blijven in tegenstelling tot de traditionele manier van glasbewassing.

Nog een voordeel van dit systeem is dat de kosten ten opzichte van een hoogwerker of steiger relatief lager zijn. Het is voordeliger, veiliger en de kwaliteit is beter wanneer er met een telescoopsysteem gewerkt wordt dan met bijvoorbeeld een hoogwerker. Kortom, beter voor de klant, de opdrachtgever, de opdrachtnemer, de glazenwasser en het is niet schadelijk voor het milieu.

Vraag vandaag een offerte aan voor schonere ramen

Door uw ramen te laten reinigen met osmosewater, hoeft u zich geen zorgen meer te maken over uw woning, kantoor, winkel of complex.

Uw ramen zijn ten slotte uw visitekaartje. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of vraag een offerte aan. Wij helpen u graag verder!